Toezichthouder Steigergebruik

Dit is een voorinschrijving.

Exacte datum nog niet bekend

Doelgroep: Medewerkers die met steigers werken.

Doel cursus: Na de scholing ben je in staat om bij niet gecompliceerde steigerconstructies toezicht te houden (bij montage, de steigeroverdracht en tussentijdse steigercontroles).

De Cursus

Cursusduur: 1 dag

Inhoud van de cursus:
Werken op hoogte is op zichzelf al riskant. Op een tijdelijke constructie, zoals een steiger, neemt dat risico alleen maar toe. Daarom heeft de wetgever een aantal duidelijke richtlijnen gegeven.
 
In het Arbeidsomstandighedenbesluit, artikel 7.34, staat een door het bedrijf (schriftelijk) aangewezen deskundige steigers keurt voor ingebruikname en periodiek controleert of de steiger nog veilig is.
 
De Richtlijn Steigers die dit verder uitwerkt kent naast de toezichthouder steigerbouw, die is werkzaam bij het montage bedrijf, de toezichthouder steigergebruik die in dienst is bij de opdrachtgever/aannemer.
 
In hoofdstuk 7.25 van de Richtlijn Steigers is aangeven wat de eindtermen van de scholing voor deze functionaris zijn.
 
Wij hebben een training ontwikkeld waardoor u en uw medewerkers zowel aan de wettelijke vereisten als aan de zaken genoemd in de Richtlijn Steigers voldoen.
 
Vanwege de snelle technologische ontwikkelingen en het frequent bijstellen van de normen (o.a. Richtlijn Steiger) wordt er van uitgegaan dat een het certificaat maximaal 5 jaar geldig is.
 
Resultaat: certificaat
€ 199,- p.p.
(exclusief BTW, inclusief lunch, accommodatie, cursusmateriaal en certificaat)

Inschrijven?

Wilt u zich inschrijven voor deze cursus? Klik dan hierboven op de button 'INSCHRIJVEN'.

In het volgende scherm kunt u al uw gegevens invullen en uw inschrijving definitief maken. 

BOUWMENSEN: DÉ BOUWOPLEIDER